Kaip patiekti vytintą kumpį?
Nuo didžiulių švenčių iki kasdienių mokyklinių pietų kumpis yra be galo populiarusir be abejonėsgali pagerinti bet kokį patiekalą. Nesvarbu, ar jums reikia sutepti sumuštinį ar sugalvoti kvapą gniaužiantį pagrindinį patiekalą ypatingam renginiui, galite rasti kumpio rūšį, atitinkančią visus jūsų kulinarinius poreikius. Šiame straipsnyje aptarsime kas yra kumpis ir kaip jį patiekti ant stalo.
Kas yra kumpis?
Kumpis yra kiaulienos rūšis, gaunama iš užpakalinės gyvulio kojos. Kumpį galima konservuoti ir paruošti įvairiais būdais kaip ir daugelį kitų mėsos gabalų. Tačiau kumpį taip pat galima iš anksto vytinti ir virti įvairiais būdais, siekiant jam suteikti daugiau skonio ir pikantiškumo.
Koks yra kumpio skonis?
Tikslus kumpio skonis labai skiriasi priklausomai nuo to, kaip jis paruoštas ir patiekiamas. Vis dėl to visų rūšių kumpis turi keletą bendrų savybių. Kadangi kumpis gaunamas iš didelių, apvalių kiaulės užpakalinės kojos raumenų, visų rūšių kumpis yra mėsingas ir labai turtingos tekstūros. Nors kumpio skonis apskritai yra pikantiškas ir sodrus, nesvarbu kaip paruoštas, jis visada turi subtilią saldumo užuominą. Būtent dėl to kumpis puikiai dera su daugeliu akcentų, pavyzdžiui, druska, dūmais, ruduoju cukrumi, klevų sirupu, aštriomis garstyčiomis, gvazdikėliais ir net gi konservuotais ananasais.
Kaip patiekti populiariausią kumpio rūšį -vytintą kumpį?
Vytintas kumpis yra dažniausiai patiekiamas su įvairių rūšių sūriais bei vynuogėmis, taip sukuriamas nepaprastas derinys, kuris gali būti puikus užkandis, derantis prie vyno. Tačiau taip pat galima pabandyti kitus įspūdingus vytinto kumpio pateikimo būdus, pavyzdžiui, su saldžiais, rūgščiais citrusiniais vaisiais bei karčiaisiais žalumynais.
Taip pat nepamirškite patiekdami vytintą kumpį vadovautis tomis pačiomis gairėmis, kaip ir su sūriu –prieš nešant ant stalo, kumpis turėtų sušilti iki kambario temperatūros, kad atsiskleistų tikrasis jo skonis.